Cursus

Schilderlessen

Jij houdt van schilderen en wil je talent ontwikkelen. Ik kan je hierbij helpen. Schilderen is mijn levenslange passie en ik wil mijn kennis graag met je delen. Tekenen en schilderen is een leerproces dat nooit ophoudt. Ook niet voor mij.

Informatie over de schilderlessen

Voor wie:
Mijn cursus is bedoeld voor volwassenen. Doordat ik iedere deelnemer individueel begeleid kunnen mensen met uiteenlopend niveaus aan dezelfde cursus deelnemen. De lessen winnen hierdoor aan levendigheid en variatie. Bovendien leren we zo ook meer van elkaar.

Onderwerp:
Ieder ontwikkelt zijn eigen interesses. Dit kunnen onderwerpen zijn als portret, landschap, stilleven, dieren etc.

Techniek:
De basis van het schilderen wordt gelegd in het tekenen van het onderwerp, hiermee zullen we beginnen en af en toe op terugkomen. Hierna komen aan de orde onderwerpen als compositie, licht-donker contrasten en kleurnuances. Hoe krijg ik een driedimensionaal beeld van het afgebeelde werk? Verder wordt gelet op het mengen van kleuren en het kleurgebruik.

De les:
De les wordt verdeeld in twee gedeeltes, tijdens de pauze kunnen we even afstand nemen van ons werk en onder het genot van een bakje koffie of thee ideeën uitwisselen. Ook is het nuttig om van elkaar te leren want schilderen is niet alleen een serieuze bezigheid maar kan ook erg gezellig zijn. Aan het eind van iedere les volgt een bespreking van elkaars werk.

Over mijzelf:
Ik ben een professioneel opgeleide kunstenares. In 1990 ronde ik de opleiding aan Academie Minerva af. Daarna ben ik me gaan specialiseren in het vastleggen van mensen in hun omgeving. Het waren zowel mensen die ik ontmoette op de verre reizen die ik maakte als mensen uit mijn nabijheid. Onlangs kon je mijn werk nog zien in Sterren op het doek. (Bekijk hier de uitzending).

Kosten:
De kosten zijn €20,- per les inclusief koffie en thee en basismaterialen, voor een eventueel model delen we de kosten, dit wordt vantevoren besproken. Je geeft zelf aan wanneer je wilt stoppen (opzegtermijn is 1 maand).

Wanneer:
Vanaf 1 mei 2014 elke week op de dinsdagmiddag van 13.00 uur - 16.00 uur. De lessen lopen het hele jaar door m.u.v. de zomervakantie.
Waar:
Onnen, Tijborgsteeg, even ten zuiden van Haren, zie kaartje

Zin gekregen of meer informatie?

Stuur een mailtje silviabenniks@hotmail.com


.

Onnen
Onnen